פצעים מאלרגיה לשינויי קור וחום?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/03/2024 | 20:39 | מאת: חוי

שלום. יש לי פצעים שמגיעים פתאום, בעיקר בחורף, מגרד, בחלק הגוף העליון בעיקר וצפופים בד"כ קמה ככה בבוקר, ונמשכים יומיים ואז נעלמים כמעט לגמרי. ונשאר במשך שבועיים בערך סימנים של פצעים בצבע חום-אדום יותר בהיר ואח"כ נעלם. הרופאה כתבה עליהם תיאור: פפולות אירתמיות בצקתיות צפופות ללא שלפוחיות לא הצלחתי למצוא קשר לאוכל או דברים אחרים חוץ מאשר לשמש ושינויי חום קלים מאד. (לא לזיעה) זאת אומרת, כשנמצאת בחורף בשמש עם בגדים אפילו במשך דקה בלבד, חלק עליון בשמש -לא חשוף אלא עם בגדים וגם בשינויי חום קלים מאד כמו חולצה קצת יותר עבה. בנוסף מגיעים פתאום בלי קשר לכלום. רופאת עור שלחה לבדיקות דם שיצאו תקינות ולאלרגולוג שלא מצא תשובה. אשמח מאד לדעת אולי כיוון למה זה יכול להיות ואיך אפשר למנוע את זה או לבדוק יותר לעומק. תודה רבה!

נשמע כמו מקרה לא שגרתי. לעיתים רצוי לבצע ביופסית עור. קשה לענות מבלי לראות את התפרחת, כדאי לקבוע תור מסודר

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה