כדאי לפנות לאימונולוג?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/03/2024 | 17:42 | מאת: ה.

שלום, יש לי רגישות בעור והרבה דברים גורמים לי לתגובה עד כי אני לפעמים נמנעת מטיפול בגלל חשש שזה יגרום למשהו. פניתי לרופאת עור אחרי שהחלה לי רגישות לצבע לשיער וקיבלתי הפנייה לטסטים אצל אימונולוג. הבדיקה יצאה תקינה וקיבלתי הפנייה לתבחיני טלאי בבי"ח. הבדיקה הזו רק עוד הרבה זמן (המתנה של 13 חודשים). לאחרונה התחלתי לחשוב על משהו נוסף כי מלבד זאת אני סובלת מתופעות לוואי של החיסון קורונה וזה לא עובר. מיד עם החיסון הופיעה לי תגובה קשה של צריבה בעור. העור באזור החזה נהיה אדום וזה הרגיש כאילו אני נשרפת מבפנים. החלו לי כאבים באזור הבית שחי והחזה ועד היום (כבר מעל שנתיים) אני סובלת מהכאבים האלה ואין לזה פתרון. כבר עברתי מס' רופאים בדרך ואף אחד לא יודע לתת מענה. התחלתי לחשוב אולי זה קשור לתגובה אלרגית למשהו בחיסון? אפשר לבדוק את זה? יש משהו שניתן לעשות אם זו אכן אלרגיה? אני די נואשת ולא יודעת מה לעשות. כדאי לפנות לאימונולג לגבי זה? זה יכול לעזור? התור הכי קרוב שמצאתי זה רק בסוף השנה (עוד 8 חודשים) וזה כמה שבועות לפני הבדיקה של התבחיני טלאי. כדאי להגיע אליו לפני הבדיקה? תודה

נשמע בהחלט שאת זקוקה לברור

07/04/2024 | 02:48 | מאת: יעל

הי, יש לי אחות עם אוטיזם במוסד. מטופלת עי רופא אלרגיה בקהילה מקבלת פלקסונאז עקב נזלת אלרגית- אלרגיה לאבק לאחרונה הייתה לה נזלת ורופא משפ' במוסד החליף לה לסטרונאז. מקבלת כבר 3 חודשים. חלה אצלה ירידה משמעותית במשקל מתלוננתאבל לא שמים לב על: בחילה, כאבי בטן ,ראש,טעם לא טוב בפה, מידי פעם נותנים כדור נגד כאב. היא גם מכניסה לפה אוכל ופתאום פולטת אולי בגלל הטעם. לפעמים אומרת מר. רופא מוסד נתן הפניה לגסטרו. אימי שמה לב שאת הפלקוסנאז לא נתנו במינון הנכון יש לתת פעמיים ולא פעם אחת. בינתיים כפי שכתבתי החליפו לסטרונאז. האם יתכן שזה מה שגורם לה לתופעות? קראתי בעלון לצרכן ונראה שכן. האם פלקסונאז וסטרונאז זה אותו דבר? בנוסף: שברה את הברך בינואר ועדיין השבר לא התאחה במלואו ובהמשך נפלה על הטוסיק ויש לה שבר בעצם הזנב. רופא מוסד נתן מיפוי עצמות שוב קראתי ומצאתי בעלון שזה יכול לגרום לאוסטאופרוזיס.? האם כל התסיסים לאף הם כאלו? מה ניתן לעשות? יש עוד בדיקות שצריך לעבור שלוקחים תרסיס כזה? תודה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה