נוגדן בבדיקה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/03/2024 | 23:22 | מאת: משה

ד"ר שלום וברכה סובל מפיברוזיס ריאתי ומקבל אופב 150 פעמיים ביום, כעת עשו לי בדיקה ויצא לי נוגדן pm-scl 75 חיובי חלש. כעת רוצים לתת לי פרדניזון 30 מ"ג לחודש ניסיון כדי לראות אם יש שיפור, ואז אם יש שיפור לתת טיפול נגד מערכת החיסון במקום האופב. האם נוגדן pm-scl 75 חיובי חלש יכול להיות הבעיה או בגלל שזה חיובי חלש אז זה לא הגורם לפיברוזיס? (יש לציין כי אין לי בעיה ראומטולוגית וכי ANA שלילי) תודה

בחלק קטן מהמקרים כשמדובר בתגובה קשה זה מקובל להחליט שנמנעים מתבחיני עור וברורים בשל הסיכון. כדאי להגיע לברור על מנת לוודא שמדובר במקרה כזה

10/03/2024 | 20:54 | מאת: משה

ד"ר שלום וברכה ציינת כי צריך לעשות תבחיני עור וברור, האם זה יעזור לבדוק האם הנוגדן pm scl 75 שיצא חיובי חלש הוא הגורם לפיברוזיס שיש לי בשתי הריאות?

פורום זה אינו מתאים למקרה מורכב זה . באופן תאורטי ניסיון טיפולי עם סטרואיידם הנו מקובל במחלות דלקתיות /אוטואימוניות אבל כל מקרה לגופו

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה