תרופות לכאב ומערכת חיסונית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/03/2024 | 19:33 | מאת: מרינה

הי לא בטוחה שזה הפורום המתאים אם לא אשמח להכוונה למי לפנות. בת 27, ברקע טריגמנל נוירלגיה ומיגרנה כרונית שהתפתחו מזה 3 שנים. מאז נטלתי (ועד היום) , מס' רב של תרופות אנטי אפלפטיות כגון טגרטול, גאבפנטין, טופמקס , ליריקה ותרופות נגד דיכאון כגון אלטרולט, תרופות נגד מיגרנה כגון cgrp (נורטק). כיום אני על למיקטל, זריקת אמגליטי (cgrp), אוברלוי (cgrp), עירוי לידוקאין פעם כל שבועיים , וזריקות חסימה עצבית אין סופיות, 3 פעמים נטלתי קורס של סטראוידים למשך 10 ימים לשבירת התקפי כאב(3 פעמים במשך 3 השנים ולא יותר). מאז התרופות והכאב אני סובלת ממערכת חיסונית ירודה מאוד, כל שבוע אני חולה , או צינון , או שפעת או דלקת גרון , או סתם חולשה, נזלת וכאבי גרון ועייפות לא משנה כמה שעות אני ישנה.בנוסף יש לי גירוד בכל הגוף ולאחר שאני מגרדת מאוד יש לי כלמים כהים על העור. בדיקות הדם שלי תקינות, אני מתרגלת כקבוע פילאטיס ויוגה ועושה הליכות כך שאני מנסה לחזק את הגוף, איני סובלת מדיכאון (מטופלת אצל פסיכולג לתמיכה נפשית בעקבות הכאב הקשה), נוטלת מולטי ויטמין ומגנזיום ועדיין אין בכלל שיפור בכל התסמינים האלה של החולי. רופא המשפחה אין לו מושג למה זה כך , וכל הזמן טוען שאולי חטפתי וירוס ושאני צריכה לאכול יותר כדי להתחזק. אציין כי אני לא אנרוקסית ואני אוכלת כרגיל (גם אם אני במשקל 51 וגובה 1.60). אציין שאני אסתמתית לשעבר(אסמתה ילדות)כך שלאחר גיל 13 זה עבר לי בזמנו. למי עלי לפנות בכדי לקבל יעוץ או עזרה בנושא ? והאם ניתן לטפל בדבר הזה ? זה משהו שמאוד מפריע לי לתפקד, כל שבוע אני חולה ונאלצת להיעדר מהעבודה , בנוסף לימים שבהם אני נעדרת בעקבות התקפי מיגרנה וטריגמנל נורלגיה קשים.

הי. נראה לי שאת זקוקה יותר לנוירולוג ומרפאת כאב. לגבי הגרד העורי אשמח לעזור .

01/03/2024 | 20:54 | מאת: מרינה

הי אני מטופלת אצל ניורלוג במרםאת כאב באופן קבוע. השאלה שאחה תסמינים שאולי צריכים בירור אצל אומנולוג אולי ?? את עניין הכאב מטופל , אבל לגבי שאר התסמינים שהתפחתו בעקבות השימוש בתרופות ?

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה