אלרגיה ורגישות נרכשים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/01/2024 | 21:27 | מאת: שרה

שלום רב אודה לך אם תקראי בסבלנות את שאלתי. אני בת 40. בעבר טופלתי באומפרדקס לחיידק הליקו. אחרי הפסקה של כמה שנים, חזרו לי כאבים. לקחתי שוב אומפרדקס והגבתי באלרגיה קשה שהסתיימה באנפילקסיס וטיפול נמרץ. לא קישרנו שזה מהכדור. אחרי חודש, כששוב היו כאבים, לקחתי שוב כדור אחד ולא קרה כלום. ואחרי כמה שבועות כששוב לקחתי, שוב התקף קשה, הזרקתי אפיפן והתפנתי לבית חולים. אז הבנתי שזה הכדור. עשיתי בירור וטסטים לא מצאו כלום. לאחרונה, אני סובלת מהתנפחות ואודם בלשון ובשפתיים. לקח לי חצי שנה בהם מיום ליום חלה החמרה, בודדתי מאכלים והגעתי לביצה. כחביתה או ביצת עין. מאז חודש שהפסקתי והפסיקו הכוויות בפה והתנפחות הריריות. 1. מה זה? זה הגיוני? בגיל כזה לפתח רגישות לביצה? 2. אני חוששת שההימנעות תגרור אלרגיה חריפה יותר לביצה. לא יודעת כיצד עלי לנהוג מרגישה שהרופאים מיואשים ומפנים מאחד לשני כדי לא לקחת אחריות. 4.אני בפחד מתמיד מהתפתחות אלרגיות חדשות. 5. וממה זה יכול לנבוע?? תודה רבה.

מורכב - בבקשה לתאם ייעוץ מסודר במרפאה ולהביא איתך חומר רפואי רלוונטי.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה