אלרגיה לסויה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/05/2007 | 22:37 | מאת: נטלי

בגיל שנה וחצי אובחה אצל בני אלרגיה לסויה. הרופא הנחה להמנע לחלוטין מכל מה שקשור בסויה, לרבות שמן סויה. יש לי מספר שאלות: 1) האם שמן סויה גם הוא אלרגן? ואם כן, מדוע אין ציון לגביו על אריזות המוצרים הכוללות מידע לאלרגיים? 2) האם קיימת רשימת מוצרים שלא כוללים סויה? האם קיימות חנויות המשווקות מוצרים לאלרגיים לסויה, בדומה לחנויות המשווקות לאלרגיים לגלוטן? 3) כעת בני הוא בן 4.5 והאלרגיה טרם חלפה (עשינו בדיקות לפני חודש). מה הסיכויים שהאלרגיה תחלוף? 4) האם גוף של מבוגר מתמודד עם האלרגיה בצורה שונה מאשר הגוף של ילד? האם התופעה נחלשת אצל המבוגרים? (בגיל שנה וחצי עקב אכילת ביס משניצל סויה הגרון והפנים של הבן שלי התנפחו והנפיחות ירדה רק אחרי כשעה). אודה מאוד לתגובותיכם!

לקריאה נוספת והעמקה
31/05/2007 | 10:50 | מאת: ד"ר קובי שדה

אלרגיה למזון נוטה לעבור עם הזמן ברוב הילדים בעיקר לקראת גיל 6 אך לא ניתן לחזות מראש למי זה יעבור ולמי לא או מתי חשובה המנעות וחשוב שתדעו כיצד לטפל בעת חשיפה שמן הסויה אינו נחשב לאלרגני אך לא ניתן להבטיח שאין בו לעיתים חלבונים של סויה שהם כן אלרגנים - לכן עדיף להמנע מכל מה שקשור בסויה לעולם אין לאכול מזון שתכולתו לא ידועה או "מעורפלת" אך לצערי אין תמיד רישומים מדוייקים מספיק קראי על אלרגיה למזון באתר www.allergynet.co.il קראי גם את הפנייה של אסנת - המנסה לארגן מפגש של עמותה חדשה לילדים הסובלים מאלרגיה למזון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה