משאף

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/04/2007 | 09:38 | מאת: מיכל

שלום רב ואלפי תודות בני בן 6 - לא נושם טוב בעקבות חילופי עונות/התעמלות גופנית אני חושבת שאינהלציה "חזקה" מדי בשבילו ואני מתלבטת האם לעבור למשאף אישי, כמו של מבוגרים.(הוא לא משתעל/נחנק, יש לו צפצופים בנשימה והוא מתעייף מהר) יש לי מס' שאלות *האם שאיפה אחת ממשאף "חלשה" יותר מאינהלציה (חצי מ"ל ונטולין ו 1 מ"ל מים)? 1 האם כדאי לתת לו משאף "סרבנט"? הבנתי כי יש פחות תופעות לוואי מוונטולין (שמגביר דופק) - האם אתה ממליץ /האם קיים משאף חדשני יותר? 2. האם לתת לו את זה לפני שהוא מתעמל (חוג..) או לאחר החוג? 3. האם השימוש (פעמיים-שלוש בשבוע) עלול להשפיע על ההתנהגות של הילד? 4. האם כדאי להגביל את זמן ההתעמלות לשעה אחת כל פעם במקום שעתיים? אלפי תודות-ושוב סליחה על הבורות מיכל

26/04/2007 | 10:12 | מאת: ד"ר קובי שדה

המשאפים שונים אלו מאלו לא רק בתכולתם אלא גם בדרך השימוש ובחלקם ילדים עשויים להתקשות בשימוש כאשר באחרים לאו בעיקרון עדיף מאד לעבור למשאפים שניתן לשאת אותם ולהשתמש בהם בעת הצורך בבית הספר בטיולים וכדומה ולא מומלץ להסתמך רק האינהלציות - אלא אם אין ברירה לרוב טיפול נכון במשאפים יעיל לא פחות מהאינהלציות סרבנט היא דוגמא למשאף לא מתאים שאינו מומלץ - קצרה היריעה מלההסביר בפרורוט כאן את כל סוגי המשאפים והחומרים אך באתר שלי ב www.allergynet.co.il יש כמה מאמרים טובים בנושא הכי חשוב זה לזכור שהתאמת המשאף, החומרים, המינון ותכיפות השימוש חייבים להקבע באופן אינדיבידואלי לכל ילד - ולא מרחוק באינטרנט השימוש אינו משפיע על ההתנהגות ואין בו תופעות לואי אחרות משמעותיות והוא בד"כ בטוח מאד (שוב בתנאי שזו המשאף הנכון בכמות הנכונה לילד הנכון) את זמן ההתעמלות יש להגדיל לא לצמצם ! זכרי גם שבד"כ אלרגיה היא הסביה העיקרית לאסתמה וחשוב לבדוק ולטפל בהיבט זה זכרי גם שיש כיום עוד טיפולים מונעים לאסתמה הטובים במיוחד לילדים שאינן דווקא במשאף כמו תרופת הסינגולייר ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה