אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/06/2000 | 12:21 | מאת: אביטל

בתי בת הארבע חלתה באבעבועות רוח. במשך שבוע ימים היה לה חום עד שביום השביעי שמתי לב שקשה לה ללכת היא טענה שהרגליים שלה כואבות מאוד והיא לא יכולה ללכת הזמנו רופא במהירות והוא אמר שיש סכנה שחיידק חדר לה לגוף וזו הסיבה לחום שהיה לה אחרי ארבעה ימים של מחלה נתן לה אנטיביוטיקה מסוג קלאסיד ל-7 ימים אחרי יומיים שמתי לב לכתמים אדומים ברגליים כמו עקיצות גדולות וכן כתמים כחולים התקשרתי אל הרופא והוא טוען שזו אלרגיה האם זה נכון? וממה האלרגיה? אם זה מהתרופה האם זה יעבור ? האם זה לא מסוכן להמשיך עם התרופה הזו בכל זאת? תודה אביטל

29/06/2000 | 13:18 | מאת: ד"ר קובי שדה

אביטל, שלום פריחה פתאומית בזמן מחלת חום או בזמן טיפול תרופתי יכולה להגרם מסיבות שונות, אחת מהן היא אלרגיה. מתוך התיאור שלך לבדו ומבלי לבדוק את הילדה לא אנסה כלל להגיע לאבחנה. בכל מקרה הסיפור נשמע מדאיג ואת חייבת לפנות לרופא ילדים מומחה מיד. כאבי רגליים אינם מאפיינים אבעבועות או זהומים חידקיים נילווים, בד"כ. למרות שכל תרופה עשויה לגרום לאלרגיה, הרי שקלסיד אינה מתאפיינת בד"כ באלרגיה. למרות שפריחה אדומה כמו עקיצות עשויה להגרם על ידי אלרגיה, הרי שכתמים כחולים, כלשונך, אינם מאפיינים כלל אלרגיה. לדעתי אל תסתפקו ביעוץ טלפוני והביאו במקרה כזה את הילדה לרופא מיד. הפסקת הטיפול האנטיביוטי צריכה להעשות בתאום עם הרופא המטפל, רק כשקיים חשד ממשי לאלרגיה יש להפסיק את הטיפול. אשמח לנסות ולעזור בהמשך

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה