אלרגיה לסויה
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
בני נמצא אלרגי לסויה בבדיקת rast ותבחיני עור. ממה עליו להישמר: שמן סויה, קמח סויה, חלבון סויה או כולם יחדיו? בתודה שלומית
במידה והוא אכן אלרגי מאד עליכם להמנע מכל מה שמכונה סויה כולל גם "חלבונים צמחיים" ושאר כינויים אחרים המופיעים לעיתים על אריזות המזון ללא פירוט. תאורטית שמן הסויה אינו מזיק אך הוא עלול להכיל גם חלבונים _שהם כן מזיקים לאלרגים) ולכן במידה והרגישות היא רבה יש להמנע גם מהשמן
לד"ר שדה, תודה על תשובתך המהירה. בני נמצא אלרגי לסויה ברמה בינונית-נמוכה 0.88 מבחן RAST, אך הוא אלרגי גם למזונות אחרים ולאלרגניים שאיפתיים (עשבונים) ובעיקר לקרדית אבק הבית - 48.00 במבחן RAST. הוא מטופל בקביעות באריוס ובסימביקורט (ניקיון החדר וכו'') ולמרות זאת מנוזל תמיד ומקבל תכופות התקפים. שאלתי הנובעת מתשובתך היא: האם במקרה של אלרגיה שאיפתית קשה שבה האדם מצוי כל הזמן במצב של התקף "מבוקר" יש להיזהר עם חשיפה לאלרגנים אחרים, שאיפתיים ומזון גם אם רמת האלרגיה הספציפית אליהם אינה גבוהה? מניסיוננו נדמה שיש איזה אפקט של "השראה" אבל אנחנו לא בטוחים משום שקשה להימנע מכל חשיפה לקרדית אבק הבית (המדובר בבחור). בתודה שלומית.