רגישות עזה לחומר חיטוי כולל צריבה בידים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

08/12/2018 | 18:47 | מאת: רונן

לכבוד פרופ' נמרוד מימון שלום רב ביום חמישי השבוע יצאתי עם משפחתי לטיול בצפון מטעם חברה חיצונית.במסגרת הסיור ביקרנו במפעל מזון בו התבקשו כל המבקרים לחטא את הידיים בחומר חיטוי.תוך מספר שניות צרבו לי הידים ואף גרדו מאד.משעות הצהריים עד הערב הידים ממש שרפו לי וצרבומאד עד כאב עז.היתה תחושת חום על הידים.הגעתי לבית חולים תל השומר ולאחר מספר שעות קיבלתי זריקת אלרגיה .מסוג פרנגן Im ולקחת כדורי טלספט לחמישה ימים.התקשרתי יום למחרת למפעל והם אמרו שחומר החיטוי הוא softcare MED 5 מרכיבים aoua.,isopropyl,alcohel,glycerine, HYDROXYPROPYLCELLULOSE.מאז הזריקה אמנם הידים כבר לא שורפות אך יש רגישות לא נעימה בכפות הידים בכל נגיעה בדברים בבית.האם יש סיבה לדאגה? האם מדובר בחומרים הנכנסים לתוך הדם? האם מומלץ להגיע לרופא עור או לרופא אלרגיה והאם יש טיפול לתחושת הרגישות?

17/12/2018 | 23:01 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב רגישות כזאת עוברת תוך מספר ימים אין צורך בפנייה או בטיפול נוסף פרופ נמרוד מימון

התגובה המתוארת מתאימה ל- CONTACT DERMATITIS כדיא לבצע תבחיני מטלית (מבוצע ביחידות לאלרגיה) ליעוץ פרטני אנא להגיע למרפאה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה