מחסור באינזים - G6PDׂ

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

16/10/2018 | 22:55 | מאת: יעל

אני בת 19 (חיילת) ובוצעה לי בדיקת clucose 6 ׁ phosphate dehydrogenase (G6PDׂ). והתשובה שהתקבלה היא: Deficient 6.62 U/Gr HB. שאלתי היא: האם יש לי מחסור באינזים G6PDׂ? ובמידה וכן האם אסור לי לאכול פול ולהשתמש בתרופות מסויימות שעלולות להזיק לי בגלל חוסר האינזים? תודה

17/10/2018 | 16:27 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

השאלה המרכזית היא האם יש במשפחה חולים דומים והאם נחשפת בעבר לפול רק כך ניתן לקשר את תוצאות הבדיקה לקליניקה פרופ נמרוד מימון

17/10/2018 | 21:30 | מאת: יעל

כן. לאבא שלי יש מחסור ב G6PD וגם לאחד מבני הדודים ובתו יש מחסור באינזים ולא אכלתי אף פעם פול.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה