פריחה בעור לפעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/08/2018 | 12:22 | מאת: טלי

שלום, בני בן הכמעט שנתיים סובל כבר כמה חודשים (נראה לי מאז האביב, אולי כבר קצת קודם) מפריחה אדומה ויובש עם קצת קילופים בעיקר בבטן אך גם בגב ובכתפיים ומאד מגרדת לו. הפריחה לפעמים משתפרת ואז מתגברת (אבל לא זוכרת שנעלמה לכל אורך התקופה) ואף התפתחה לאימפטיגו שעבר לאחר טיפול אנטיביוטי (הבנתי מהרופא שזה בגלל שהוא גירד את הפריחה) היינו אצל רופא כמה פעמים הוא אמר שזה עור רגיש וכדאי למרוח צטומקרוגול ולהשתמש בשמן אמול, מה שאנו עושים וקצת משפר את המצב אבל לא יותר מזה... שאלתי היא, האם יתכן שזו אלרגיה? האם כדאי לעשות אבחנה לאלרגיות בכזה גיל? תודה

06/08/2018 | 21:08 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב בהחלט ייתכן שמדובר באלרגיה יש לברר חשיפה לחומרי נקיון מזונות חדשים בעלי חיים - ובעיקר ברמת הבירור והתחקיר שלך שבו את מזהה גורמים שחשיפה חוזרת אליהם מחמירה את המצב עדיין לא מקובל לבצע תבחיני אלרגיה בגילו בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה