אנטיהיסטמינים והשפעתם על טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

06/07/2018 | 09:17 | מאת: יקי

שלום. קראתי לא מעט באינטרנט (כולל מחקר רפואי שבוצע על עכברים) שאנטיהיסטמינים (למשל 'אלרגיקס' לורטידין) משפיעים לרעה על ייצור הטסטוסטרון בגוף בגברים, ואף יש להם פעולה כמו-אסטרוגן. האם יש אמת בדבר? אם כן, מה עלי לעשןת בהינתן שאני לוקח אנטיהיסטמינים באופן יומי?

06/07/2018 | 21:50 | מאת: המשך

למשל במחקר הזה (שבוצע על עכברים ומתייחס ללורטידין 'אלרגיקס' ): https://www.jurology.com/article/S0022-5347(05)00188-6/fulltext ועוד, קראתי חומר נוסף רב על כך שיש השפעה רעה של אנטיהיסטמינים על הטסטוסטרון, ואף שהוא פועל כמו מעין אסטרוגן בגוף. ארצה לדעת את דעתך בעניין, והאם יש אמת בהנחה שאכן יש פגיעה בטסטוסטרון. תודה

22/07/2018 | 00:13 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב לא מוכר לי הקשר שציינת היות ומדובר באחת מהתרופות הנמכרות בעולם אז המחקרים הנ״ל לאו דווקא מבטאים תופעה נפוצה שנתקלתי בה בעבר פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה