התפתחות אלרגיה בגיל 40

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/06/2018 | 21:39 | מאת: יאנה

שלום אני בת 40. מעולם לא היו אלרגיות. מזה מספר חודשים יש תגובה אלרגית בעיקר בכפות הידיים ללק ג'ל, סבונים, חומרי ניקוי. לאט לאט כולל עוד ועוד סוגים מכל אחד מהחומרים האלה. האם זה הגיוני שהתפתחה לראשונה אלרגיה בגיל 40? מה אני עושה במצב כזה? תודה

07/06/2018 | 22:28 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב זה בהחלט עלול לקרות עם זאת המופע המאוחר יחסית מחייב בירור מעמיק לאפשרויות נוספות אנא פני למומחה עור בהצלחה פרופ נמרוד מימון

08/06/2018 | 00:50 | מאת: יאנה

האם זה יכול לנבוע מלחץ נפשי? איזה בירורים נוספים יכול להיות שאני אצטרך לעשות? קצת נלחצתי...

08/06/2018 | 05:48 | מאת: דרור

היי אבל לפני שאת עושה את טעות חייך שאין ממנה חזרה רצוי שתדעי לפני שיהיה מאוחר. כשתגיעי לרופא עור הדבר היחיד שיש לו זאת משחה על בסיס סטרואידים בכל מיני שמות . אם תמרחי אותה את תראי הטבה מיידית תוך יום אבל לאחר מכן יתחילו לך צרות שעד שתביני שזה מהסטרואידים כבר יהיה מאוחר. מה שמומלץ לך זה טיפול טבעי מנסיון . תחפשי בגוגל הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור - זה אתר מחלות עור מעולה. תזכרי, אל תמרחי סטרואידים לעולם.

08/06/2018 | 08:27 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

אין צורך להילחץ. בשלב ראשון בטח שאיני קושר תופעה זו עם לחץ נפשי. קודם כל נבצע בדיקה של סוג הפריחה ובסבירות גבוהה באמת מדובר באלרגיה. לאחר מכן באנמנזה נקבל פרטים על הרגישות והחומרים. ובכל מקרה הבדיקה העיקרית היא התרשמות ממראה הפריחה, פיזורה, מועד הופעתה והקשר לחשיפה. לאו דווקא בדיקות דם וכדומה. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה