משמעות בדיקת תגר מטכולין

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/05/2018 | 15:26 | מאת: דנה

שלום, בבדיקת תגר מטכולין היתה לי ירידה של 21.6% בתפקודי הראות לאחר מתן הריכוז השמיני או התשיעי של מטכולין. מצורפות תוצאות הבדיקה. האם זה אומר שהבדיקה שלילית או חיובית לאסטמה? תודה!

18/05/2018 | 17:25 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

אסטמה היא אבחנה קלינית המבוצעת על ידי רופאי ריאות באמצעות השילוב של בדיקות אובייקטיביות לדוגמא מבחן תגר הבודק נוכחות של רגישות דרכי האוויר בשילוב האנמנזה הבדיקה הגופנית וממצאים נוספים. בדיקתך מצביע על רגישות של דרכי האוויר ולכן ככל הנראה סובל אתה מאסטמה. אנא פנה לרופא ששלח אותך לבדיקה על מנת לקבל המלצות להמשך. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה