חלבוני משלים, C3 ו C4 , נמוכים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

12/05/2018 | 10:14 | מאת: רותם

שלום בת 48. מזה כשנה סובלת מסימפטומים של מעין הירדמות ב 4 גפיים. בירור נוירולוגי לא מצא דבר. MRI מוח וצוואר תקינים. לא אובחנה מחלה אוטו-אימונית כלשהי. בנוסף בשנה הזו קרה בעין אחת CSR . שזה פקיעה של כלי דם בכורואיד, ושפיכת נוזל מתחת לרשתית. בנוסף יש לי גודש ברירית האף, ואלרגיה לקרדית אבק הבית. בבדיקות דם בקופ"ח כללית, חלבוני משלים נמוכים - C3 - 79 ( טווח 83-193 ) - C4- 11 ( טווח 15-57 ). - שקיעה (ESR) נמוכה- 5 - CRP נמוך מאד. C3 נמוך חזר כמה פעמים בשנה האחרונה. וC4 היה תקין. כלומר בהתחלה רק C3 היה נמוך. ולאחרונה גם C4 התחיל להיות נמוך. מה יכול לגרום ל C3 C4 להיות נמוכים ? אילו בדיקות נוספות, יוכלו להגיד מדוע הם נמוכים ? תודה מראש

14/05/2018 | 23:48 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב הירידה ברמות המשלים אינה קשורה לאלרגיה (נושא הפורום..) ובסבירות גבוהה אינה משמעותית ואינה הסיבה לתלונותייך פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה