שיעול וצינון ממושך שאינו מאלרגיה או אסטמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/04/2018 | 21:32 | מאת: שרון

לבתי תמיד היה רגישות בכלי הנשימה. בילדותה הרבה דלקות ריאות. סבתא שלה יש אסטמה. כל חורף במשך חודשים ארוכים עד אפריל (אך השיא בדמצבר - פברואר) היא מצוננת (האף סתום, נזלת שקופה ) והתקפות שיעול במיוחד אחהצ ערב. שיעול שנשמע יבש, אך נמצא רק כשהיא מצוננת. זה תלוי בזה. עשתה בדיקת נשיפה לאסטמה, ואינה אסמטית, וכן אינה אלרגית הוא טען שסביר שהשיעול "הרגלי" מן טיק כזה. אבל ממש לא כך זה נשמע. בתהקפים זה שיעול קשה. אבל לא מלווה בקוצר נשימה כמו באסטמה. לאן אני פונה ? אם זה לא אלרגיה או אסטמה. מה זה? הדבר פוגע מאוד באיכות החיים של הבת שלי

04/04/2018 | 22:40 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום נשמע סיפור קלאסי של רגישות של דרכי אוויר עליונות זה נקרה cough variant asthma זהו סוג של אסטמה אלרגית שמתבטאת רק בשיעול יש לפנות למומחה ריאות ילדים או למומחה אלרגיה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה