בני לוקה באסמה לא מאוזנת ואלרגיות רבות למזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/03/2018 | 10:02 | מאת: מזל זנאח

שלום בני בן 18 לוקה באלרגיות למזון ואסמה לא מאוזנת מטופל באוומיס וכדור אלרגיה ביום ונושא עימו צמוד מזרק אפיפן ולאסמה משאף סימביקורט 6 שאיפות ביום קבוע וסינגולר פעם ביום . ב27/03/18 גוייס לצה"ל עם כל המכתבים על מצבו הבריאותי מאלרגולוג ומומחה לריאות וקיבל פרופיל 64 בלבד . שובץ לתפקיד נהג משא למרות הגבלותיו הרבות עקב האסמה הקשה. ביום הגיוס היה במצב בריאותי ירוד ובנוסף קיבל שם התקף אסמה חזק ,ולא היה מענה לרופא במשך כל היום לכן נאלצתי להוציא אותו מהבקום כנפקד ולקחתי אותו במיידית לטרם שם קיבל סטרואידים בנוזל ואנלציה ,אנטיביוטיקה וכדורים סטרואידים להמשך טיפול לאחר אכילת שניצל בבקום הילד החל להקיא ולשלשל (אלרגי לצנוברים חמניות בוטנים אגוזים,שקדים , ואבק ). לערי אין בצבא התייחסות למצבו הבריאותי ולמסמכים הרפואיים שהגשנו ואין התאמה בין התפקיד אליו שובץ למצבו הבריאותי כרגע הילד בבית מטופל באנטיביוטיקה ,סטרואידים ומשאף וטרם חזר לבקום עד שירגיש יותר טוב.(נפקד). אנו אובדי עצות ואין לנו תשובות מאף אחד ,לצערי גם ברגע שיחזור להמשך שרות בצה"ל אין הערכות למצבו הבריאותי . אודה לעזרה,הנחייה בכל נושא תודה מזל.

29/03/2018 | 17:41 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב לא מציע לך לנקוט בפעולות חד צדדיות כגון נפקדות - ויש לסמוך על רשויות הבריאות בצבא שיודעות להתמודד עם מצבים כאלו אם משהו נראה לך לא תקין - יש לפנות למפקדים הישירים ואף לנציב קבילות חיילים הדרך של נפקדות עלולה להביא לסיום שירותו הצבאי מוקדם מהצפוי ואף לכליאתו בבית כלא צבאי פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה