העלמת פריחה דרך סטרואידים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/03/2018 | 19:16 | מאת: קובי

שלום רב, אם אודם ופריחה בפנים שנעלם עקב לקיחת סטרואידים מצביע בוודאות על אלרגיה?

23/03/2018 | 22:45 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב זוהי שאלה מצויינת שנכונה למצבים רבים ברפואה. במקרה זה - הקשר בין נטילת התרופה להבראה. במקרים רבים הסימפטום נעלם מעצמו ולאו דווקא קשור לנטילת התרופה לכן לא ניתן לקבוע בוודאות האם הפריחה היתה אלרגית .. עם זאת בסבירות גבוהה פריחה ואודם בפנים קשורים לאלרגיה. אנא תאם פגישה עם רופא עור או מומחה אלרגיה בפעם הבאה - או לפחות צלם את הממצא בפעם הבאה ופנה עם תמונות למומחה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה