אבחון אסטמה לתינוק קטן

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/02/2018 | 15:33 | מאת: רחל

שלום יש לי תינוק בן שלושה חודשים שהיה מאושפז במשך שבועיים עם וירוס rsv וקיבל אותו בצורה מאוד קשה היה זקוק הרבה לחמצן. פעמיים עשו לו צילום חזה שהראה תמטים דו צדדיים והיפראינפלציה מהרופאים שם הבנתי שזה נורמלי לוירוס הזה. הילד הזה כבר בגיל שבועיים היה עם שיעול חזק שעבר לבד וצריך לציין שיש לנו אסטמה במשפחה לי ולעוד בן השאלה אם זה אומר שהילד הזה גם אסטמתי? תודה!

18/02/2018 | 19:36 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב עדיין לא ניתן להגדיר אותו כסובל מאסתמה אם כי מחקרים קודמים הראו שכ 40% מהילדים שסבלו מהתקף דומה פיתחו אסטמה בהמשך הדרך יש להמשיך מעקב על ידי רופא הילדים בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה