האם אלרגיה לפרוגסטרון?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/01/2018 | 10:33 | מאת: שירה

שלום רב, בת 40, לפני כחצי שנה התחיל גרד ונפיחות באזור העריה בכל חודש בשבועיים שלפני דימום הוסת. ניסיון לקחת פרוגילוטן ופרימולוט-נור גרם להתנפחות, כאב וגרד בכל אזור הפות (בדיקה גיניקולוגית תקינה). ככל הנראה מדובר על אלרגיה לפרוגסטרון. האם יש מה לעשות? תודה רבה

16/01/2018 | 18:06 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב טיפולים אלרגיים כוללים שימוש בתרופות סיסטמיות ומקומיות וכמובן הפסקת השימוש והמגע עם האלרגן במקרה זה - הפסקת הטיפול בפרוגסטרון בדרך כלל יסיים את הפרשה. עם עדיין התגובה נמשכת יש להיבדק שוב ולשקול טיפול בקרם סטרואידלי מקומי ואנטי היסטמין סיסטמי יש להתייעץ עם רופא המשפחה בכל החלטה טיפולית בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה