שאלה לגבי אסטמה של העור...

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/12/2017 | 00:55 | מאת: מישהי

היי, אני סובלת שנים מיובש בגוף וזה מחמיר עם השנים. כל שנה בחורף מצב כפות הידיים נעשה יותר קשה. לפני חודשיים זה התחיל בעוצמה והגיע למצב ממש חמור של אודם קיצוני בכפות הידיים, יובש, והמון סדקים עמוקים. פשוט כאבים חזקים. הלכתי לפני שבועיים לרופא עור שאמר שיש לי אטופיק דרמטיטיס + קונטקט. הוא נתן לי קרם טיפולי לבוקר, משחה סטרואידית לערב, סטרואידים בכדורים ל5 ימים וכדורים של אנטיהיסטמינים. תוך זמן יחסית קצר האודם בידיים השתפר משמעותית וגם הסדקים נסגרו ונרפאים לאט לאט. מצב כפות הידיים השתפר משמעותית למרות שעדיין בחלק הפנימי של כפות הידיים יש יובש ופסים וקילופים לבנים. הבעיה היא שכעת הגרד בגוף, בעיקר בזרועות וברגליים, החמיר מאוד. אני מתגרדת המון בעיקר בלילה (למרות שאני עדיין לוקחת את האנטיהיסטמינים). לפעמים גם אזורים בזרועות וברגליים נעשים אדומים. מה עוד ניתן לעשות? האם ניתן וכדאי למרוח את הקרם הטיפולי לכפות הידיים על כל הגוף?

28/12/2017 | 08:32 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב אינני ממליץ למרוח את הקרם המיועד לידיים והרגליים על כל הגוף בשל כמות הסטרואידים הגבוהה אליה תחשפי יש לחזור לרופא העור על מנת להתאים קרמים או שמנים למריחה על הגוף בהצלחה פרופ נמרוד מימון

30/12/2017 | 04:23 | מאת: מישהי

אם הסכמת לקבל סטרואידים בבליעה וגם במשחה אני רק יכולה לרם עלייך במה שנקרא ריבאונד זה לאחר שלא תקחי סטרואידים או אז יתחילו ההחמרות לצערי. ואם תקחי סטרואידים יהיה לך נזק בעור והמחלה רק תוחמר. ממש נאיביות. אז למה הרופא נותן את הסטרואידים ? כי אז מה הוא ייתן ? כלום . תעזרי בגוגל ואל תתקרבי לרופא עור כשאלה התרופות שיש לו.

30/12/2017 | 10:26 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב ל״מישהי״ מציע שלא לזלזל באינטליגנציה של הפונים לאתר. ב 2017 ובעיקר במצבים כרוניים - כולם נעזרים בדר גוגל והפנייה לרופא נעשית רק כששום דבר לא עזר. עצות אחיתופל ובעיקר הסגנון שבו השתמשת לא מועילות לאף אחד מבקש ממך להימנע ממשלוח תגובות כאלו בפורום זה בברכה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה