חנק מאכילת מתוק וקושי בבליעה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

22/12/2017 | 19:23 | מאת: מתוק

שלום, לעיתים כשאני אוכל מתוק (זאת יכולה להיות קוביית שוקולד, סוכריה, דבש או כל דבר מתוק) אני מרגיש שאני ממש נחנק וקשה לי לנשום למספר שניות. בנוסף, עם או בלי קשר, לאחרונה אני מרגיש לעיתים קושי בבליעת אוכל; כשזה קורה אני מרגיש מעין תחושה מוזרה שהגוף לא מסונכרן עם הזמן שבו צריך באמת לבלוע את האוכל ואני מרגיש שאני כמעט נחנק בגלל זה. איך ניתן לאבחן ממה נובעות התופעות (במיוחד בגלל שזה קורה לעיתים ולא באופן קבוע)? האם ייתכן ואלרגיה כלשהי? מה ההמלצה לבירור או טיפול? תודה

22/12/2017 | 21:24 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום לא נשמע כתופעות אלרגיות יש להיות מרוכז בלעיסה ובבליעה בעת האכילה וכך להקטין את שכיחות וחומרת התופעות המתוארות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה