דפיקות לב מואצות בנטילת סימביקורט

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/12/2017 | 21:43 | מאת: שלי

שלום רב, האם דפיקות לב מואצות הם תופעת לוואי ידועה בנטילת סימביקורט? אם כן, האם ניתן להמשיך ולקחת המשאף באופן מניעתי גם במצב זה? תודה, שלי

19/12/2017 | 18:59 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב בטח! אחוז נכבד מהחולים המשתמשים בוונטולין ונגזרותיו (סימביקורט סרטייד בריקלין..) מפתחים דפיקות לב מואצות. יש לבדוק כמה זה מפריע לל ואת הקשר למחלות רקע נוספות על מנת להחליט לגבי המשך הטיפול אם התופעה אינה קשה מדי - אמליץ להמשיך את הטיפול עד למפגש עם רופא המשפחה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה