אלרגיה לאבק ואסתמה- בת 28

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/12/2017 | 13:35 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 28 עם אסתמה ואלרגיה לאבק. אני מטופלת באופן יום יומי ע"י רלבר 92/22 (שאיפה אחת בבוקר), דסלורטדין (כדור אחד לפני השינה) ותרסיס פליקסונז (פעם ביום, לחיצה בכל נחיר). אשמח לדעת האם אוכל להמשיך להשתמש בתרופות אלו גם במהלך ההריון? אילו תרופות מסכנות את העובר? האם ישנן תרופות אחרות שמומלצות בזמן ההריון? תודה

15/12/2017 | 11:20 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב אסטמה בהריון צריכה להיות מטופלת ומאוזנת בדיוק ואף יותר (יחסית לימים רגילים). התרופות לאיזון המחלה אינן משתנות לגבי משאף הרלבר ותרסיסי הפליקסונייז - אין עדיין מספיק מידע לגביהן בהריון משום שהן יחסית חדשות בשוק. עם זאת - המלצתי היא להמשיך באותן תרופות שהסיכון בהפסקתו ויציאה מאיזון הוא גדול. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

15/12/2017 | 11:22 | מאת: שני

תודה רבה על המענה מה בנוגע לדסלורטדין?

15/12/2017 | 11:27 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

בטוח

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה