זריקת זולייר פעמיים בחודש

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/11/2017 | 10:47 | מאת: רינה

היי אני חולת אסטמה קשה ומקבלת למעלה מ5 שנים זריקות קסלוייר. האסטמה השתפרה פלאים אך בכל זאת מקבלת גם 5 מ"מ קורטיזון לאחרונה אני מרגישה כאבים חזקים בכל השרירים וקשה לי לשבת ולשכב המון זמן כמו כן כל פעם נוצרים לי גושים פנימיים בכפות הרגליים שמכאיבים מאוד. האם זה יכול להיות מהזריקות? אני מקבלת אותם פעמיים בחודש סהכ 600ממ בחודש.

05/11/2017 | 17:05 | מאת: ענת

מה שאני ארשום לך הרופא שלך לא יספר לך. אחת מתופעות הלוואי של זרית זולייר הם כאי השרירים ועייפות קשה כמו שפעת. מהרגע שהתופעות האלה הופיעו זה איתות של הגוף להפרד מהזריקה. את לא הראשונה שחווה את זה. יש באינטרנט שפע של מידע.

11/11/2017 | 00:21 | מאת: יותם

בתוך אחד שסובל מאלרגיות ואסטמה וניסה את הקסולייר פעמיים כ-300 מ״ג אחד לחודש , גם לי התחילו כאבי שרירים חזקים ואף החמרה במצב הנשימתי . החלטתי לא להשתמש בזריקות יותר, ולהיעזר במשאפים .

11/11/2017 | 18:20 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב למרות התגובות השליליות של מספר מטופלים לגבי זולאייר - עדיין הוכח באלפי חולים שהשימוש בזריקה עשוי לבטל את הצורך בסטרואידים סיסטמיים על כל תופעות הלוואי המוכרות והקשות שלהם. למרות שמינון הפרדניזון (5מג) הוא נמוך יש לפנות לרופא המטפל על מנת לבחון את הצורך בהמשך השימוש בסטרואידים סיסטמיים בהצלחה פרופ נמרוד מימון

13/11/2017 | 12:19 | מאת: רינה

שלום רב פרופסור בראשית אודה מכל הלב על התייחסותך לבעייתי. אכן ביקרתי השבוע אצל רופא הריאות וכאמור שטחתי בפניו את בעיות כאבי השרירים והפרקים שלי והאם יכול להיות שזה תופעות של הקסולייר שכן אני לוקחת את התרופה משנת 2009 אך הוא כעס מאוד ואמר שכל התופעות הן כתוצאה מלקיחת פרדניזון ועלי להוריד מיד גם את המינון של 5 מ"ג ולהמשיך את הזריקות. מנגד אני סובלת מהתקפי גאוט ברגל ורופא המשפחה אמר לי כי בהתקף הבא עלי לצרוך כמות גדולה של פרדניזון על מנת להקל על הכאב. מבולבלת ולא יודעת מה לעשות??? אשמח שוב להתייחסות מאחר ואני ממש מדוכאת מהמצב.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה