אלרגיה לא מובנת ממזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/10/2017 | 23:41 | מאת: יעל

היי דוקטור צריכה רעיון או עצה לעזרה!, אני בת 35 ,חיה בחו"ל עקב עבודה ,לא אלרגית לכלום בגדול (רק קצת לתכשיטים שממתכות פשוטות ,ממש בצורה מאוזנת) ובחצי שנה האחרונה קרה לי שלוש פעמים שונות ,שאני קמה בבוקר עם בצקת קשה בעין שמאל ולחי שמאל נפוחה(בעצמות לחיים מתחת לעין נוצר כמו גוש נוקשה עם רגישות למגע). תופעה שחולפת רק לאחר כמה ימים. ניגשתי לרופא כאן ברומא ,ועשיתי בדיקות אלרגיה למזון מכיוון שהוא טען שזה יכול להיווצר רק ממזון (ולא מקרם פנים או משהו חיצוני וכו).יצאו כל הפרמטרים 0.10 . ובהסכ רשום 104 (במקום 100 להבנתי מהרופא)אך הרופא כעיקרון לא יכל להצביע על כלום חריג. חשוב לי להדגיש שלא שינתי מזון !ואני לא יודעת מה לעשות כי זה מונע ממני בשגרת היום יום ,אני אסתטית ונאה וזה מביך אותי ומעוות לי את הפנים בצורה נוראית.ומטריד אותי שאני לא יכולה להתגונן מהבעיה כי אני לא יודעת ממה להתגונן.או מה לעשות אשמח לקצה חוט בשפת אם שלי מרופאים טובים יותר מכאן(זאת האמת) ואיך ניתן למנוע ממקרה כזה לחזור ואיך לאתר את הסיפטום

22/10/2017 | 22:18 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב הנפיחות עלולה לנבוע מסיבות רבות ולאו דווקא ממזון יש לבדוק ולחקור היטב - שינוי באבקת הכביסה, שינוי בסוג המצעים, חשיפה לבעלי חיים או ציפורים, סבון או מוצרי קוסמטיקה, בדים וכמובן מוצרי מזון חדשים. הטסטים לא בודקים את כל סוגי החשיפה כך שלא ניתן לקבוע בוודאות מה הגורם טיפול מהיר באנטי היסטמינים עשוי להקל בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה