אלרגיה לדשא - האם זהו מבחן של כן/ לא או שגם בוחן את רמת האלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/10/2017 | 20:33 | מאת: יוסי קדוש

שלום רב האם בבדיקה שבה דוקרים את היד בחומרים שונים ניתן לקבוע רק האם יש אלרגיה לחומר מסויים או שניתן לדעת גם מהי רמת האלרגיה ?קלה /בינונית /קשה. האם יש סקלה שלפיה ניתן לקבוע אם האלרגיה היא קלה או קשה ? האם הקביעה היא על סמך הבדיקה או שאולי על סמך התסמינים שהחולה מתלונן?

18/10/2017 | 02:00 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב בדיקות אלרגיה מכסות את האלרגנים הנפוצים אך לא את כל האלרגנים והתגובה היא בהתאם לריכוזים השונים כך שככל שמגיבים לריכוז נמוך יותר של האלרגן הרגישות היא יותר גבוהה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה