אלרגיה שנשארה? כיצד מאבחנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/09/2017 | 21:26 | מאת: שאלה

שלום, לאחרונה אחרי הרבה שנים של אכילת שעועית לבנה, פיתחתי אלרגיה שמתבטאת בפריחה בפנים ובתחושת מחנק וגוש בגרון. תופעות אלו קרו שוב מאז כתוצאה מאכילת דבר אחר.. מכאן ההבנה שישנה אלרגיה לדברים נוספים שטרם התגלו.מאז עברה הפריחה אבל תחושת המחנק מופיעה מעל שבוע וחצי. רופא אא"ג אומר שמדובר בריפלוקס ושיש צורך בכדורים. המחנק אינו עובר וקורה בעיקר לאחר אוכל ובשכיבה. איך ניתן לאבחן ולדעת במה מהתופעות מדובר? האם האלרגיה נשארה? האם זה גרם לרפלוקס? מה ניתן לעשות? תודה רבה מראש

30/09/2017 | 09:43 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב הנחת העבודה שלך שמדובר באלרגיה לשעועית לבנה ולמוצרי מזון נוספים שהתפתחה בגיל מאוחר לראשונה בחייך לא נשמעת סבירה. סביר יותר שמדובר באמת ברפלוקס. לכן - ממליץ על תחילת טיפול בסותרי חומצה במינון גבוה ופנייה לרופא המשפחה ואם עדיין סובלת גם לגסטרואנטרולוג בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה