אלרגיה לכלב פתאומית?!

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

19/09/2017 | 19:25 | מאת: דורית

שלום רב כל חיי גדלתי עם כלבים. בשנה האחרונה עברתי לגור לבד ואימצתי כלב.. לאחר מספר חודשים התחלתי לסבול מאלרגיות שכללו שיעול אסטמה וסינוסיטיס כרוני...בבדיקות אלרגיה לא נמצא ממצא בנוגע לכלב או חתול (יש לי בחצר חתולים) אלא בנוגע לאבק עובש ומקקים. האם יכול להיות שאכן קיימת אלרגיה לכלב ואינה עלתה בבדיקות?

20/09/2017 | 00:37 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום בהחלט כן הבדיקות לעולם לא יתנו תשובה מדוייקת לכל הנבדקים והרגישות והספיציפיות משתנים במידה כזו שברוב הפעמים ההחלטה שלנו כרופאים לא נסמכת רק על הבדיקות המלצתי היא שתנסה להקטין את החשיפה לכלב בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה