כנראה שפעול תאי פיטום

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

12/09/2017 | 16:58 | מאת: פרל

הי, אחרי הרבה זמן של תלונות הגעתי הבוקר לרופא אלרגיות , בבית חולים שהייתי מאושפזת בו מספר פעמים בגלל זה. זה אחרי שרופאים בקופת החולים לא ממש נתנו מענה(וזה בלשון המעטה). סיפרתי לו על זה שטמפרטורת קיצון הפכה להיות טריגר להתקף וכך גם המחזור החודשי שגם מחמיר את התגובות האלרגיות האחרות שלי.. וכמובן את העובדה שכל התרופות שאני מקבלת לא הצליחו להשתלט על זה.. הוא העלה שני שמות של בעיות(שפעול תאי פיטום ,mastocytosis). על שפעול תאי פיטום קראתי אחרי שהגיעו התוצאות של הטריאפטז לפני כחודש. בתבחינים בעבר נמצאה אלרגיה לדגניים(חיטה הכי גרוע בתגובות אבל כל המשפחה) . הוא דאג לביופסיה של אחד הנגעים על העור ואחרי השגחה של איזה חצי שעה שלח אותי הביתה.. שאלתי אותו אם אני מבינה את המצב נכון: אם זה אומר שאני יכולה לעשות אנפליקסיס למעשה על כל דבר.. הוא ענה שכן.. אני מחפשת דרכים לצמצם את האפשריות להיתקל בבעיות.. כבר עכשיו רוב חומרי הניקוי לא נמצאים בבית כי הריח שלהם גורם לקוצר נשימה מצעים ומגבות מוחלפים כל 48 שעות. ובמטבח אין שום דבר שאי פעם הגבתי אליו- אנחנו קונים את אותם מוצרים מאותן חברות שוב ושוב ומגוון המוצרים יחסית קטן.. בעידוד רופא המשפחה שניתי מקום עבודה כך שאני בתוך משרד ולא בחוץ . בלימודים מזכירות הקמפוס עודכנה כדי שאם יהיה מקרה חירום ידעו לעזור לי. הנושא השני שעלה הוא הביקור במיון בהתקף, הוא ממש ביקש להקפיד על זה, מבחנתו פריחה וקוצר נשימה מספיקים כדי להגדיר את זה כמצב חירום, התדירות של האירועים יחסית גבוה , ואני מנסה לחשוב מה יכול להועיל לי במצב הזה כי במיון אם אני מסוגלת לדבר(צרודה, שתי מילים ואז הפסקה...כמעט בלי קול) לוקח להם יותר מדי זמן להבין מה קורה וזה קצת מסוכן. (צמיד רפואי כבר יש,גם מכתב מהרופא עם הוראות מפורשות יש מצולם על מסך הטלפון שלי).. תודה

13/09/2017 | 21:19 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב יש להיצמד להוראותיו מעבר לזה ממליץ לך להתעדכן בחידושים האחרונים בתחום באמצעות מעקב אחר פירסומים באינטרנט או דרך הרופא המטפל בהצלחה פרופ נמרוד מימון

16/09/2017 | 15:09 | מאת: פרל

השתחררתי בבוקר-בלילה היה החלק המעצבן של תגובה חוזרת חיכו עוד כמה שעות ושלחו אותי הביתה.. הגרון מרגיש לי מגרד הרופא אאג שהזמינו בדק והסביר שמה שיש לא מסוכן פשוט הקושי לבלוע גורם להצטברות וזה כואב .. לא יודעת איך אני אמורה לא לגעת כמעט באף תרופה כמה ימים בשביל הבדיקות .. אני משקיעה לפחות שעה ביום לחפש מאמרים בנושא .. אם יש מקור מידע אנושי או ורטואלי שאתה חושב ששווה לפנות אליו אני אשמח. תודה רבה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה