סבוריאה דרמטיטיס בפנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/08/2017 | 19:17 | מאת: סבוריאה דרמטיטיס בפנים

נבדקתי והובחנתי אצל רופא עור- סבוריאה דרמטיטיס בפנים, אדמומיות וגרד במיוחד באזור הסנתר. אתמול רופא עור רשם לי, רכשתי והתחלתי להשתמש בקרם ניזורל, פעם ביום. העור שלי מאוד רגיש ובכלל יש לי בעיה עם גילוח יום יומי, אני נוהג להתגלח פעמיים בשבוע. השאלה שלי- כשאני לא מגולח, עם קצת זיפים, כשאני מורח קרם ניזורל בכל זאת נספג בעור? חודר פנימה ופעיל גם בתוך זיפים? או רק כשעור מגולח וחלק? תוך כמה זמן קרם ניזורל משפיע ופעיל מעת המריחה? תודה רבה מראש על תגובתך לשאלותיי.

25/08/2017 | 00:03 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב אמנם עדיף עור ילק לפני מריחת הקרם אך הדבר אינו בגדר חובה. ובתנאי שבאמת הקרם מגיע עד לעור עצמו ושיוכל להיספג לשכבת העור. אם תשקיע זמן ותביא את הקרם למגע עם העור - זה ככל הנראה בסדר הפעולה המיטיבה מורגשת תוך שבוע- עשרה ימים בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה