אלרגיה לטרפנטין אשר משפיעה לתחביב הציור שלי!

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/07/2017 | 23:16 | מאת: מאי לאור

שלום! אני מציירת בצבעי שמן (לא מסיסים במים) כבר שלוש שנים ובמהלכן התגובה שלי לטרפנטין שנמצא בשימוש קבוע (לשטיפת המכחולים ולדילול הצבע וחיזוקו) נהיית חמורה יותר ויותר. הייתי אצל רופאת אלרגיה והיא אמרה שכנראה אני אלרגית לטרפנטין ולחומרים שדומים לו (לא נעשתה עדיין בדיקת פאצ'ים). האם עליי להפסיק לצייר לחלוטין עם צבעי השמן והטרפנטין (אחרי כעשר שנים של חיפוש של סוג צבע שמצאתי אותו בצבעי השמן....) או לחפש תחליף לטרפנטין (אני אלרגית גם לתחליף?)?

15/07/2017 | 21:30 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב תופעות אלרגיות עלולות להחמיר לאורך הזמן. מאידך נשמע לי על פי ניסוח השאלה שהציור מאד חשוב לך. אם התגובה עדיין נסבלת ממליץ לנסות ולמצוא תחליפים לפני ביטול האפשרות לציור. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה