שאלה בנושא משאף וסטרואידים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/07/2017 | 18:29 | מאת: חולת אסטמה

היי, לפני כשבועיים היה לי התקף קשה. אני חולת אסתמה קשה מגיל צעיר. בזמן ההתקף עשיתי אינהלציות, שתיתי אנטיביוטיקה וכשזה לא עזר קיבלתי סטרואידים - פרדינזון , ב-60 מג ביום ל6 ימים. זה עזר ועכשיו אני בסדר קיבלתי משאף כטיפול מונע - foster מאז שהתחלתי להשתמש בו אני רעבה יותר, הבטן נפוחה ובכלל אני נפוחה. האם זה הגיוני?

15/07/2017 | 21:27 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב הנפיחות והרעב קשורים דווקא לשימוש בסטרואידים במינון הגבוה שקיבלת. משאף פוסטר כמעט ואינו גורם לתופעות סיסטמיות (ובטח שלא לרעב מוגבר). לכן אני מניח שבימים הקרובים לאחר הפסקת הסטרואידים והיעלמותו מהגוף - מצבך יחזור לרגיל בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה