אלרגיה לעקיצת עכביש ההולכת ומחריפה בכל פעם

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

06/06/2017 | 18:09 | מאת: דני

שלום רב, בשנה האחרונה אני מרבה לבלות בחיק הטבע. נעקצתי בשלוש הזדמנויות שונות על-ידי עכביש שאינו ארסי בהפרשים של מספר חודשים. הייתה לי תגובה אלרגית בכל פעם, כאשר כל תגובה חריפה מקודמתה. בפעם הראשונה, הייתה לי פריחה מגרדת בחלק העליון של הישבן. (ריבוי בליטות כשל עקיצת יתוש) בפעם השנייה, בנוסף לפריחה בישבן, הייתה לי גם פריחה בזרועות. בפעם השלישית, בנוסף לפריחה בישבן ובזרועות, הייתה לי גם פריחה בירכיים ובסנטר, (עד לשפה התחתונה) כמו גם תחושה לא נעימה לאורך הוושט, ואף הקאתי. (ייתכן שתרמה לכך גם שתיית אלכוהול מתונה בערב הקודם). שאלותי הן: 1. מה הסיבה להחרפת התסמינים? האם הדבר תלוי בכמות החומר שחדר לגופי בעת העקיצה, או שעצם הישנות המקרים, גורמת לגוף להחריף את התגובה? האם ישנו חשש שהישנות המקרה תגרום לתגובה חריפה עוד יותר, עד כדי סכנת חיים? תודה.

12/06/2017 | 19:24 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב 1. מה הסיבה להחרפת התסמינים? האם הדבר תלוי בכמות החומר שחדר לגופי בעת העקיצה, או שעצם הישנות המקרים, גורמת לגוף להחריף את התגובה? * קשה להגיד. כל מה שכתבת יכול להיות נכון. איני יודע אם מדובר באותו סוג עכביש ואיני יכול לקבוע את רמת הארס. בכל מקרה שאלתך אמנם מעניינת אך היא תאורטית ואפנה לשאלה השנייה. 2. האם ישנו חשש שהישנות המקרה תגרום לתגובה חריפה עוד יותר, עד כדי סכנת חיים? יש סכנה כזו אך היות ושתי התגובות שתיארת הן מקומיות ולא סיסטמיות הסיכוי להיווצרות תגובה מסכנת חיים הוא נמוך בכל מקרה והמלצתי נכונה לכולם - נסי להימנע מחשיפה לעכבישים בברכה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה