משתעלת ונחנקת וכלום לא עוזר ...

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

11/05/2017 | 20:16 | מאת: שני

היי, כבר מעל שבועיים וחצי שאני מלאה בליחה ונוזלים (אני מניחה מהאלרגיה לאבק שאני סובלת ממנה באופן קבוע), אך הפעם זה מתבטא בשיעול וחנק ..אני לא מצליחה כמעט לישון כי אני משתעלת מאוד כשאני בשכיבה או במקום סגור, לפעמים כשאני בהתקף שיעול בלילה אז זה גורם לי להקיא, אני מרגישה שהליחה חונקת אותי וההבטן והגרון כבר כואבים לי כשאני משתעלת כל כך הרבה. הייתי אצל רופא משפחה הביאו לי נוזל לאף, כדור שאמור לייבש את הנזלת ועוד כדור ששמים במים שאמור לעזור עם הליחה. זה לא עזר בכלל. אחרי מסספר ימים הלכתי לרופא אף אוזן גרון שאמר לי להמשיך לקחת טלפסט שאני לוקחת בדרך כלל לארלגיה (עכשיו הייתי איזה חודשיים בלי הכדורים), אז כמה ימים שאני שוב לוקחת את הכדורים של האלרגיה, אבל אני עדין משעלת ונחנקת. זה לא משהו שקורה לי פעם ראשונה. אני חושבת שזה קורה לי אחת לשנה או אחת לשנתיים בשבע שנים האחרונות.. האם זה אסתמה? מה אפשר לעשות לדעתכם? תודה רבה למי שיעזור ויתן עצה

14/05/2017 | 08:31 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב תיאור הסימפטומים שלך מאד מתאים להתקף אסטמה. שתי המחלות אלרגיה ואסטמה - פועלות במנגנונים דומים כך שרבים ממטופלי סובלים משילוב של שתי הבעיות. ממליץ לפנות לרופא המשפחה על מנת לנסות טיפול במשאף סטרואידלי משולב כגון סימביקורט או סרטייד בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה