בוטנים בהריון האם להימנע?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

11/04/2017 | 19:32 | מאת: תמר

שלום, אני בהריון בשבוע 16. כיוון שבעלי סובל מאסתמה לא קלה, על פי מה שקראנו אני נמנעת מאכילת בוטנים או מאכלים הקשורים לבוטנים. היום במקרה אכלתי סלט המכיל שמן בוטנים. כמה שאלות: 1. האם הדבר יכול להשפיע על העובר ולהזיק לו בצורה כזו או אחרת? 2. אני מרגישה כאב גרון ולא בטוחה האם זה קשור לאכילת הסלט או לא. האם ייתכן שעצם העובדה שמנעתי מהגוף שלי בוטנים לכל כך הרבה זמן יכולה לגרום אצלי לרגישות? תודה

11/04/2017 | 22:04 | מאת: ד"ר נמרוד מימון

שלום רב היות ואת עצמך אינך אלרגית - לא רואה סיבה להימנע מבוטנים בעת ההריון. בנוסף - נמצא במחקר ישראלי גדול שהימנעות מבוטנים בתינוקות קשור עם עלייה בשיעורי האלרגיה בבגרות בכל מקרה לא נראה לי שיש קשר בין הדברים פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה