דלקת הלחמית ממקור אלרגי

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/04/2017 | 21:04 | מאת: מלי

שלום רב, ראשית עליי לציין שאינני מבינה כל כך בנושא האלרגיה ומעולם לא נחשפתי לנושא. בתי בת שנה וחצי, כבר כחצי שנה שסובלת כל 3 שבועות בערך מדלקת בעין שמתבטאת באודם בעין שמתפשט ולא נראה שמגרד, מפריע או מציק לה. תמיד בעין אחת בלבד ובאותה העין. כל רופאי העיניים שבדקו אותה במצבים אלה טוענים שסובלת מדלקת הלחמית ממקור אלרגי. שאלותיי בבקשה הן: 1. האם זה בסדר לעשות בדיקת אלרגיה לתינוקת קטנה ואיך עושים את הבדיקה? 2. האם יתכן שהאלרגיה תתבטא רק בעין ובעין אחת בלבד? 3. איך זה יכול להיות שהאלרגיה חוזרת כל פרק זמן כזה? הרי היא בטוח נחשפת למקור האלרגיה גם בין התקופות האלה. זה יכול להיות שיש איזו מחזוריות של האלרגיה? תודה רבה וחג שמח!

06/04/2017 | 17:08 | מאת: ד"ר נמרוד מימון

שלום רב בהחלט ייתכן שאלרגיה מופיעה בעין אחת ובמחזוריות שציינת יש לבצע רישום של כל החשיפות ובעיקר שמנים חומרי ניקוי וסבון אבקות כביסה בגדים ספיציפיים וכמובן לבצע מעקב וטיפול על ידי מומחה אלרגיה בילדים ולסיום מילה אופטימית - פעמים רבות האלרגיה חולפת מאליה לאורך ציר הזמן! בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה