בדיקת מבחן תגר מטוכולין

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/04/2017 | 10:26 | מאת: יוני

שלום רב , מגיל 4 אני עם אסתמה . סובל מקוצר נשימה רוב הזמן ללא צפצופים ושיעול . במהלך 40 שנותיי , משתמש במשאפים שונים כמו רלבר . בעקבות זה שאין לי צפצופים כאשר אני חש קוצר נשימה , נשלחתי לבדיקת מבחן מטוכולין . היום עשיתי את הבדיקה ויצאה ירידה של 11%. מה זה אומר ?

05/04/2017 | 10:47 | מאת: ד"ר נמרוד מימון

שלום רב תשובת מבחן התגר כפשוטה היא שאין לך אסטמה. עם זאת (וזה הרבה יותר מורכב) רופא ריאות מומחה יצטרך להתייחס למרכיבים נוספים של מחלתך על מנת להחליט. כרופאים אנו מחליטים על ידי צירוף של מידע ממקורות שונים וכמעט אף לא משתמשים במבחן בודד על מנת לקבוע אבחנה סופית. ממליץ לך לפנות לרופא ריאות מומחה על מנת שיעזור לך לפענח את הבדיקה ביחד איתך בהצלחה פרופ נמרוד מימון

05/04/2017 | 12:58 | מאת: יוני

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה