האם תיתכן אלרגיה למי ים/מלח?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/03/2017 | 21:12 | מאת: נרקיס

לפני לא מעט שנים התחילה אצלי תופעה מוזרה שבכל פעם שאני יוצא מהים (מהמים), אני מיד מתחיל להתעטש ולנזול ללא גבולות. לאחר כמה זמן זה גם הופך להתקררות ולתחושה כמו של שפעת. כשאני שוחה בבריכה/מעיינות וכדו', זה לא קורה. בימים האחרונים, אני סובל מאף סתום והשתמשתי באוטרימר ("תרסיס ממי ים טבעיים") ובתוך שניה מופיעות לי אותן תופעות. שניה אחרי שפריץ של התרסיס ואני מתחיל סשן ארוך של התעטשויות וממש מתפרק... בחיפוש בגוגל ראיתי שעוד כמה אנשים התלוננו על תופעה דומה והם תוהים אם מדובר על אלרגיה או על סיבה אחרת. אין לי שום פריחות או סימנים על העור. רק נזלת קיצונית ואחרי זה קור. אשמח לשמוע מה דעתך בנושא. וגם אם לדעתך זה לא שייך לאלרגיה, איך אני יכול למצוא את הגורם לתופעה? איזו בדיקות יכולות לתרום? תודה תודה ושבוע נעים.

19/03/2017 | 08:19 | מאת: ד"ר קובי שדה

מדובר ברגישות של האף למלח. ייתכן וזה נובע מאלרגיה למשהו אחר סביבתי שאינך מודע אליו פנה אלינו לבדיקת אלרגיה

19/03/2017 | 17:27 | מאת: נרקיס

מה הכוונה ב'רגישות של האף למלח'? מה זה כבר יכול להיות? זו תופעה מוכרת? אולי זה שייך בכלל לאף-אוזן-גרון? תודה על המענה.

20/03/2017 | 14:08 | מאת: ד"ר קובי שדה

כמו שמישהו רגיש לעשן או לרייחות כך תתכן רגישות למלח וזה נובע מאלרגיה לפעים ולכן יש לפנות לבצע בדיקת אלרגיה רופאי אא"ג הם רופאים מנתחים - לא נראה שזה הכיוון אצלך...

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה