אסטמה במהלך ההריון והלידה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/02/2017 | 22:54 | מאת: .

שלום, אני בת 26, אסמטית מלידה. האסטמה שלי תמיד הייתה מוגדרת קשה. היום מטופלת במשאף טיפול מונע פעמיים ביום (בוקר, לילה). נישאתי לפני שנה ואני בשבועות ראשונים של הריון ראשון. כמובן שזה אינדיוידואלי ותלוי בחומרה, אבל רציתי לדעת באופן כללי כיצד האסטמה משפיעה על נשים הרות, כנ"ל במהלך הלידה, למה עליי לצפות? והאם יש אפשרות לדעת מה ההסתברות שהעובר גם יהיה אסמטי, מה אומרת הסטטיסטיקה לגבי זה? אשמח גם לדעת אם ניתן היום לגלות טרום הלידה האם העובר אסמטי. תודה.

26/02/2017 | 19:18 | מאת: ד"ר קובי שדה

אין שום צפי ספציפי להריון זה יכול להיות אותו דבר, להששתפר או להחמיר הסיכוי לילד אסמתי הוא גבוה יותר אבל לא בהרבה - אין סטטיסטיקה מדויקת וזה יותר קשור ברקע של האבא . אין בדיקה מקדימה כי זה גם הרי לא ממש גנטי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה