מוצרי חלב כטריגר לקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/02/2017 | 23:55 | מאת: .

שלום ד"ר, אני בת 22. סובלת מאסטמה קשה מלידה. טופלתי לאורך השנים בהמון סוגי משאפים כטיפול מונע, וכמובן משאף לשעת חירום. נכון להיום לא מטופלת בטיפול מונע אלא רק עם משאף לחירום. בד"כ בחורף אני משתמשת בו בתדירות של פעם בשבוע..בעיקר אחרי שאני במקום עם מזגן על חום, או חדר עם שטיח (באוניברסיטה למשל). יש לי למעשה שתי שאלות - השאלה הראשונה- כמה זה גרוע להשתמש במשאף המוגדר ל"שעת חירום" בתדירות של פעם בשבוע, ואם לא כדאי לשקול שוב טיפול מונע, לפחות בעונת החורף? והשאלה השניה קשורה בצריכת מוצרי חלב והקשר שלהם לאסטמה- לאחרונה אני מרגישה שמוצרי חלב גורמים לי לקוצר נשימה ונזלת, זה משהו שקרה רק בשנה האחרונה ולא היה לי בעבר, זאת רגישות מוכרת? והאם יש אפשרות לעשות איזשהי בדיקה שאכן תוכיח רגישות למוצרי חלב שמתבטאת באסטמה ונזלת אלרגית? תודה.

19/02/2017 | 12:43 | מאת: ד"ר קובי שדה

1 - זה לא גרוע 2 - זה נדיר - נסי להפסיק ולראות אם זה עוזר - אם את רוצה ניתן לבדוקת אלרגיה לחלב בבדיקה פשוטה במרפאתי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה