קוצר נשימה אחרי אימון שחיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

10/02/2017 | 14:37 | מאת: אדם

מזה 6 חודשים אני מתאמן בשחיה לילית בבריכה מחוממת וסגורה. פעמיים בשבוע, כל אימון נמשך שעה. מטרת האימונים ירידה במשקל ושמירה על כושר. אני בן 38, בריא. הבעיות התחילו בחודשיים האחרונים, שעה אחרי תום אימון אני מתחיל לסבול מקוצר נשימה מטריד, דבר שנמשך 6-7 שעות ובגלל זה אני גם לא מצליח להרדם בלילה. הנשימות שלי נעשות מהירות וכבדות ואני מתקשה בנשימה. ראוי לציין כי במהלך אימון אני לא סובל משום דבר. הבעיות מתחילות אחרי סיום האימון. אחרי 6-7 שעות הנשימה חוזרת כמעט למצבה הרגיל אבל אני עדיין משתעל ויש לי קצת ליחה וגם מרגיש שאני מתקשה קצת כשאני מנסה לקחת נשימה מאד עמוקה. אני מתחיל לחשוד שזה קשור לכלור בבריכה במיוחד שאנחנו שוחים בלילה בבריכה מחוממת וסגורה. כשהייתי ילד הייתה לי אסתמה שחלפה מעצמה בגיל 12-15. לא יודע אם יש קשר לזה. ראוי לציין שאין צפצופים בנשימה כשאני סובל מקוצר נשימה. ראוי לציין גם שאני עושה ריצה מדי פעם, 8 קילומטר בשעה ואין לזה שום השלכות שליליות. הבעיה המתוארת קשורה רק לשחיה. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי מקרה דומה לשלי. אשמח לדעת איך אפשר להתגבר על בעיה זו מבלי להאלץ לחדול מאימוני שחיה. תודה

10/02/2017 | 16:46 | מאת: ד"ר קובי שדה

ייתכן וזה ביטוי לאלרגיה או אסתמנה ונין לטפל בכך ואתה מוזמן למרפאתי

21/04/2018 | 21:20 | מאת: מיכאל

היי, האם הצלחת לפתור את הבעיה שלך? אני סובל מאותו דבר ומאוד מתעניין אם יש פתרון לכך. תודה מראש.

21/04/2018 | 21:33 | מאת: רן

אני עדיין ממשיך באימוני שחיה והבעיה חלפה לבד אחרי 3-4 חודשים בערך. השתמשתי אז במשאף וינטולין לפני שינה וזה הקל עלי במידה מסוימת. אני משער שזה היה וירוס או משהוא .... יש לי חבר ששוחה איתי וגם הוא הצביע על אותה בעיה. מאמן השחיה אמר שיכול להיות שזה וירוס ושזה קורה בד"כ לאנשים שנכנסו למסגרת שחיה קבועה וזה קורה להם בחודשים הראשונים. אני לא מומחה רפואי אבל ממה ששמעתי ומהנסיון שלי נראה לי שאתה חדש יחסית בעניין השחיה. אכן?

21/04/2018 | 22:19 | מאת: מיכאל

תודה רבה רבה לדגובה המהירה שלך! אני אכן שוחה רק 4 חודשים. הולך לבריכה פעמיים בשבוע. כמו אצלך בחודשים הראשונים לא היה לי דבר וזה נהיה רק בחודש האחרון. בבוקר אני שוחה, חוזר לעבודה ואחרי שעתיים מתחיל לסבול. זה עובר לגמרי רק למחרת בבוקר. חשבתי להחליף כבר את הבריכה ולהרשם לגורדון (ללא כלור), אבל המקרה שלך נותן לי תקוה;-). אני אתן לזה עוד צ׳נס. אני בן 43 וגם בריא. בגלל הבעיה הזאת עשיתי בדיקות רנטגן ואקג והכל תקין. אני מבין שזה מקרה אכן חריג... שוב תודה רבה.

22/04/2018 | 15:42 | מאת: רן

הרבה בריאות ותעדכן אם זה עובר לך כי אני מאמין שיש עוד כאלה שסובלים מאותו דבר ואין מספיק תיעוד לגבי זה.

30/04/2018 | 23:13 | מאת: הגרה

בהמשך לתכתובת שמעלי, אם מי מהמשתתפים עדיין קורא, אשמח לדעת האם התופעה חלפה, או שהצלחתם להתגבר עליה בעזרת תרופות? אני שוחה כחצי שנה והכל היה נפלא עד לפני כחודש. שחיתי 4 פעמים בשבוע, בכל פעם קילומטר. לפני כחודש יצאתי מהבריכה, התקלחתי ואחרי כשעה החל לי קוצר נשימה קשה שנמשך שעות. מאז ניסיתי לשחות עוד מספר פעמים, אבל קוצר הנשימה רק החריף. אני קוראת כאן סימפטומים דומים, וממש זקוקה לעידוד. השחיה הפכה חלק מחיי, וכל כך חבל לי להפסיק.

30/04/2018 | 23:30 | מאת:   מיכאל

כרגי אני נאלצתי להפסיק את האימונים בבריכה כי הקוצר נשימה החריף עם הזמן. עכשיו אני רץ באופן אינטנסיבי 6 קמ׳ כמה פעמים בשבוע + נוסע באופניים כל יום והסימפטומים נעלמו כלא היו, הולך לבדוק את הבריכת גורדון השבוע. אגב אני הלכתי לבריכת חשמונאים החדשה (TLV). יש לי חשש שהעדים של כלור מצתברים שם באופן חריג כי הבריכה נמצאת במרתף....אבל אני לא בטוח בכך.

30/04/2018 | 23:43 | מאת: הגרה

תודה על התשובה המהירה! יתכן שאתה צודק. אני שוחה בקאנטרי חשמונאים ב TLV, ובאמת יש ריח חריף של כלור. גם אצלי התסמינים החריפו, והיום חזרתי עם קוצר נשימה רק מישיבה ליד לבריכה (חיכיתי שבני יסיים שעור שחיה). מצער לשמוע שהפסקת לשחות. כנראה גם אני אאלץ למצוא תחליף...

01/05/2018 | 23:45 | מאת: מיכאל

הבוקר הלכתי לבריכת גורדון (מיים ללא כלור). מאחר שחיה ממושכת ובקצב דומה לזה של השחיה בבריכת חשמונאים, לא היה לי שום קוצר נשימה או שום סימפטום אחר. זה מביא אותי למסכנה שמה שגורם לי לקוצר נשימהז, אכן כלור או חומרים שונים אחרים שנמצאים בבריכת חשמונאים. עדיין אין לי הסבר למה בחודשים הראשונים לא היה לי שום בעיה שם. יתכן שהם התחילו להשתמש בכמות מוגברת או בחומר אחר. אני שמח שאני יכול להמשיך לשחות אומנם בבריכה אחרת. אבל אני מצפה לתהליך לא פשוט לביטול המנוי שלי בTLV. נרשמתי לאלרגולוג בגלל הנושא , ויכול להיות שזה יעזור לביטול אם אביא פתק ממנו.

02/05/2018 | 13:12 | מאת: הגרה

הייתי הבוקר אצל אלרגולוג. הוא כתב שזה "חשד לברונכספזם" שנובע מרגישות לכלורידם. הבנתי שיש לזה טיפול, אבל לפני כן הוא ביקש שאעשה בדיקה של תפקודי ריאות לאחר שחיה. אז אולי יש אור בקצה ברכת השחייה... :-) אנסה לעדכן לאחר הבדיקה.

06/06/2018 | 15:36 | מאת: מיכאל

אחרי בדיקות רבות ושונות ללא תוצאות חריגות, עשיתי מנוי לבריכת גורדון שבה ישנם מיים מלוחים ללא כלור. כל הסימפטומים של הקוצר נשמה נעלמו כלא היו. סוף הסיפור :-) רק חבל שיש שם מלא אנשים ביחס למה שהיה בקאנטרי TLV. אבל כמו שאומרים - בריאות קודם כל.

24/07/2018 | 19:37 | מאת: שחיין

התחלתי אימוני שחיה בבריכה סגורה בתחילת מאי פעמיים בשבוע והכל היה בסדר עד לשבוע שעבר, סיימתי אימון ואחרי כשעתיים התחיל קוצר נשימה לכ 7 שעות, השבוע התופעה חזרה על עצמה...מקווה שיעבור

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה