אסטמה קשה בעונת החורף

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/02/2017 | 00:26 | מאת: נויה

שלום רב , אני בת 23 , סובלת מאסטמה מלידה . מטופלת בטיפול מונע ומשאף לשעת חירום . יש לי שאלה שלדעתי רבים מהאסמטים יזדהו איתה , בעונת החורף , במזג אויר קר - קשיי הנשימה מתגברים , כאשר אנו מדליקים מזגן על חום (בהנתן וזאת האופציה היחידה שעומדת לרשותי לחימום) קשיי הנשימה מתגברים עוד יותר ומרגישים תחושת מחנק, בעיקר בלילה .. ואז עושים משאף לשעת חירום , במשאף לשעת חירום יש אדרנלין שמקשה על ההירדמות, ובעצם זה מכניס אותנו למעגל הקסם של להיות אסמטי בחורף . בלשון המעטה - לא נעים . השאלה שלי - מה עדיף מבחינה בריאותית , לסבול מקשיי נשימה עקב אויר קר או לסבול מקשיי נשימה עקב מזגן על חום ? ומה ניתן לעשות אם אנו זקוקים לטיפול מיידי בשעות הלילה והטיפול המיידי מכיל אדרנלין המקשה על ההירדמות ? האם ישנה אלטרנטיבה (אפילו לא תרופתית) כדי להתגבר על כל זה ? תודה !

01/02/2017 | 10:25 | מאת: ד"ר קובי שדה

כן יש בהחלט אופציות טיפוליות אחרות גם בלי שימוש בחומרים מעוררים פני אליי או לכל רופא מומחה לאסתמה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה