הקשר ההפוך בין אלרגיה לסרטן (((((

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

31/12/2016 | 16:21 | מאת: נעה

שלום אשמח לדעת 1.האם הטיפול החדשני לסרטן המתבסס על נוגדני IGE אומר שאנשים אלרגים בעלי חיסון טבעי נגד סרטן או לפחות בעלי שכיחות נמוכה יותר משאר האוכלוסיה? 2. מה המשמעות לירידת IGE אצלי מ- 500 בעבר ל 180 כיום במהלך ה-10 שנים האחרונות (100- הערך המקסימלי)? האם זה אומר שאני פחות אלרגית? לציין כי אינני נוטלת כל אנטי היסטמין אבל עברתי לטבעונות ולתזונה בריאה ואני סובלת בגלל זה פחות מאסטמה ומדלקות במערכת הנשימה. מצד שני אני הרבה יותר חולה בשפעות מפעם. האם זה אומר שככל שה IGE יורד כל יורדת גם מערכת החיסון? הרבה תודה ושנה אזרחית טובה!

07/01/2017 | 20:56 | מאת: ד"ר קובי שדה

יש רמזים שייתכן קשר בין נוגדני האלרגיה לבין הנטייה לסרטן - ככל שאתה יותר אלרגי אולי אתה פחות בסיכון לסרטן - אבל אין לכך עדיין ביסוס. בכל מיקרה אין לכך השלכות מעשיות. אין משמעות לירידה (אול לעייה ) ברמות IGE בטטו מספרים זה וזה לא בהכרח מעיד על משהו- מבחינתך

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה