גזר חי - גורם אפשרי לאלרגיה?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/05/2005 | 14:12 | מאת: חיפאית

שלום לד"ר שדה ! אני בשנות ה-50 לחיי, וסבלתי בעבר הרחוק מאורטיקריה. פרוט : בגיל 30 התחלתי לסבול מגרד + סימני עקיצות בכל הגוף, שעברו ממקום למקום ולא השאירו סימנים. בדיקות דם לא העלו דבר, טופלתי ב-lotion zinci , בכמה זריקות קורטיזון, אנטיהיסטמינים כמו אהיסטון שלא עזרו. התרופה היחידה שעזרה ל-24-48 שעות היתה incidal., וחוזר חלילה. (תקופות ארוכות העדפתי לסבול ולא השתמשתי בתרופה כלל). הוגדרתי כסובלת מאורטיקריה, וכך זה נמשך כ-4 שנים , עד שנכנסתי להריון האחרון שלי , וכך השתחררתי מהבעיה כמעט לגמרי, עד השבוע האחרון. חשוב לציין שהגעתי למסקנה באותן השנים שאצלי הגורם לאלרגיה כנראה היה - מעבר מחום לקור . (בלילות מתחת לשמיכה לא סבלתי בכלל). הבנתי שההריון "הציל" אותי מהבעיה מכיוון שבתקופת ההריון יש ייצור או הפרשה מוגברת של קורטיזון (?). בשבוע האחרון חזר לי הגרד בצורה דומה (עדיין ללא סימני העקיצות). השינוי היחידי בתזונה שעשיתי לאחרונה - אכילת גזר חי אחד שלם כמעט כל יום . כשיש מגע בידיים עם מים, הגרד באצבעות הידיים פשוט מטריף את הדעת. גם עכשיו אינני סובלת מהגרד בלילות.. ברקע: אנמיה קלה, אוסטיאופניה, מיגרנות בעבר, נוטלת כדורי סידן וצנטרום כבר כמה שנים. מה דעתך? והאם היום יש בדיקות מתוחכמות יותר? סליחה על הסיפור הארוך, אבל אולי כל אחד מהפרטים חשוב. תודה רבה , חיפאית

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2005 | 10:06 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא נשמע כלל כאלרגיה לגזר או מזון ספציפי אחר אך יש מספר בדיקות שרצוי לעשות במקרה כמו שלך ולכן פני למומחה לאורטיקריה לשם הוועצות

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה