שמוש בונטולין

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/06/2000 | 17:23 | מאת: נתן

אני חולה אסטמה מזה 10 שנים שנובעת בעיקר ממאמץ. לאחרונה אני נדרש לתת יותר לחיצות על משאף הונטולין שלי כדי להרגיע התקף. החלפתי מספר משאפים אך הם כולם היו תקינים. מה יכולה להיות הבעיה? האם יש צורך בהחלפת תרופה?

26/06/2000 | 14:36 | מאת: ד"ר קובי שדה

אסטמה היא מחלה דינמית מאד והיא עשויה להתבטא באופנים שונים ובדרגות חומרה שונות. אחד המדדים לעליה בחומרת האסטמה היא העליה במספר הפעמים בהם יש צורך להשתמש בוונטולין. תגובה טובה ומהירה לוונטולין מעידה בד"כ על התקף אסמטי קל למדי שבו כיווץ הסימפונות היה זמני - הפיך ושדרגת הדלקת הייתה קלה יחסית. כאשר האסטמה חמורה יותר וכאשר הדלקת בסימפונות קשה יותר יש צורך במינונים גבוהים יותר של תרופות. לעיתים חוסר התגובה לונטולין עשוי לנבוע משימוש יתר בתרופה והתפתחות עמידות כלפיה או בשל הופעת סיבוך של האסטמה או בעיה ריאתית אחרת הגורמים לקוצר נשימה שאינו מושפע מוונטולין. יש לזכור שלמעט אסטמה קלה ההמלצה היא להשתמש במשאפים או תרופות נוספות לוונטולין, בעיקר לשם טיפול בתהליך הדלקתי המלווה את האסטמה. היו גם מיקרים שהגורם להתקפי קוצר הנשימה או השיעול לא היה מחלת האסטמה אלא תופעות אחרות ולכן הוונטולין לא הועיל. בכל מקרה, שימוש יתר בוונטולין או החרפה באסטמה ובמצבך בכלל מחייבת הערכת רופא המתמחה בנושא האסטמה. יש להבדק אצל הרופא ובמידת הצורך גם לבצע תפקודי ריאה, צילום רנטגן, בדיקות אלרגיה וכדומה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה