מעקב זקיקים - דחוף!!!!
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
שלום רב, אני ובעלי מנסים להרות כבר שנה (!!!) הוא עשה את כל הבדיקות האפשריות, הכל תקין (ברוך השם!) ועכשיו תורי - אני בת 28, בריאה, מחזור סדיר, לפי ערכת הביוץ גם הביוץ סדיר אך בכל זאת רופא הנשים שלח אותי למעקב זקיקים בימים ה 12, 14, 16, 18 מהמחזור. מה בדיוק עושים בבדיקה הזו? האם אני צריכה לעשות משהו לפניי זה? אם אחד הימים נופל על יום שבת מתי ללכת? יום לפני או יום אחרי? האם מותר לקיים יחסי מין במהלך המעקב הזה? מעבר לזה, שאלה מסקרנת - האם יש חשיבות לתנוחה בה מקיימים יחסי מין בשביל להכנס להריון? ובכלל, האם יש משהו שאני יכולה עשות על מנת להיקלט? תודה רבה. דנה.
הבדיקה הזו זה אולטרסאונד וגינלי רגיל. לא צריך הכנה לפני כן. אם זה נופל על יום שבת אפשר לבוא יום אחרי אין שום בעיה. מותר לקיים יחסי מין. כל התנוחות טובות כל עוד השפיכה בתוך נרתיק האישה. תנסי לאחר השפיכה לקרב את הרגליים כלפי הבטן. בהצלחה!
שלום רב, היום בבוקר עשיתי בדיקה אלו התוצאות: רירית הרחם בעובי 9 מ"מ, סדירה. שחלה ימין גודל 25X30 מ"מ, מראה תקין זקיק בגודל 19 מ"מ שחלה שמאלית בגודל 18X30 מ"מ, מראה תקין זקיקים קטנים ללא נוזל חופשי באגן. הרופא אמר שזה מצויין ובימים הקרובים מתרחש הביוץ. מה דעתכן? לסמוך עליו? תודה