היפודנסים בשחלות.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/07/2006 | 13:25 | מאת: סלומה

שלום, בבדיקת C.T. בטן ממצא של היפודנסים בשחלות. רופא נשים קבע שהשחלות תקינות ולממצא היפודנסים בשחלות אין כל משמעות ואין הדבר משצביע על משהו שלא בסדר וזאת ללא בירור שהוא. הגסטרולוג שנתן לי לעשות את בדיקת ה-C.T. בטן אמר שברגע שיש ממצא רופא לא יכול לכתוב "תקינות" כך הוא מבין את הדברים כרופא ועליי לפנות שוב לרופא לבירור העניין. דבריו של הגסטרולוג הגיוניות ולכן, אני פונה לקבלת דעתכם בעניין ולקבלת הסבר למשמעות המימצא. כמו כן, במקרה ויש מקום להמשך בירור מה הם הבדיקות שיש לעשות במקרה שכזה? אודה לכם מאוד על העזרה. סלומה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2006 | 12:26 | מאת: פרופ' מרתה דירנפלד

אני מאמינה שהרופא הגניקולוג צודק ולממצא אין משמעות בהדמיה של השחלות אולטראסאונד יותר טוב מ-CT לכן אם לא עשית עדיין אולטראסאונד כדאי לבצע אולטראסאונד שחלות

18/07/2006 | 14:56 | מאת: סלומה

היי! ראשית תודה על המענה. תגובתך אינך משיבה לשאלה : מה זה היפודנסים? ומה הגורם? "שחלות תקינות" ע"פ ההגדרה אומר שהשחלות נקיות מכל ממצא. וכל ממצא המתגלה מבטל את הקביעה שמדובר במצב תקין. טרם קובעים החלטה כזו יש לערוך בדיקה דוגמת הבדיקה שהצעת עם ההדמיה של השחלות שהיא יותר טובה מ-CT כדברייך. כך שכן נעשה מעשה רשלני מצד הרופא. באשר לבקשתי לעיל באשר לסיבות לתופעה אודה לך באם תשיבי על כך. המשך יום נעים ומהנה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית