צילום רחם
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
שלום להלן תוצאות צילום הרחם שנעשה היום: מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים. מימין מעבר תקין של חומר הניגוד לאורך החצוצרה עם פיזור תקין. משמאל מעבר איטי יותר. מודגמת חצוצרה לכל אורכה ללא הרחבה אולם לא הודגם מעבר חופשי של החומר החוצה ממנה וניראה שהפיזור משמאל הוא של חומר שהגיע מימין. פיזור תקין של חומר הניגוד בחלל הצפק. לסיכום: הפרעה במעבר משמאל עם חשד לחסימה דיסטאלית של החצוצרה השמאלית. אודה לכם באם תייעצו לי מה ניתן לעשות - כפי שאני מבינה יש בעיה עם החצוצרה השמאלית.האם ניתן לתיקון? הייתי בטיפול של איאקלומין + כוריגון עד לחודש שעבר.(לפני שנישלחתי לצילום). האם ינתן לי טיפול דומה או שכעת , בעקבות הממצאים אעבור לטיפולים אחרים. בברכה נוי נ.ב. אני אחרי 2 לידות (האחרונה לפני למעלה מ-10 שנים)
מאחר וחצוצרה אחת תקינה, הרי שניתן להמשיך בטיפולים שקיבלת. אפשר כמובן גם לבצע לפרוסקופיה על מנת לקבוע האם יש באמת בעיה בחצוצרה שמאל (בלפחות מחצית המקרים מסתבר שהייתה בעיה טכנית בלבד בהדגמת החצוצרה), ואם יש --לנסות לתקן אותה (למשל הפרדת הידבקויות).
שלום ביצעתי צילום רחם שהראה על בעיה דומה לשלך רק בחצוצרה הימנית לאחריו נשלחתי לביצוע לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה שבדיעבד היתה מיותר כיוון שהחומר שהוחדר בצילום רחם שיחרר כנראה את החסימה ,בדיוק כמוך התייעצתי בפורום(אחר) ומישהי אמרה לי שהיא אחרי צילום רחם נכנסה להריון,היום כשאני כותבת לך אני ממש מצטערת שלא הקשבתי לה שאמרה לי לנסות חודש אחד לפני הניתוח אבל כנראה שהרצון לילד היה חזק יותר אני לא רופאה אבל אני בעד שתנסי קודם לבד-תמיד תוכלי לפנות לבצע את הניתוח, בהצלחה!
